Hrvatska
StoryEditor

Lorencinov zamjenik Ratomir Ivičić izabran za novog direktora Glavnog ureda HTZ-a

23. Srpanj 2014.
Piše:
Miro Soldić

Na današnjoj sjednici Turističkog vijeća za novog direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) izabran je aktualni zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić.

Izbor Ivičića kraj je višemjesečne sage i zakulisne borbe za tu vrlo lukrativnu i poželjnu sinekuru. Podsjećamo, prethodni natječaj za izbor čelnika HTZ-a je poništen jer navodno nitko od šest prijavljenih kandidata nije zadovoljavao formalne uvjete. Na ponovljeni natječaj za direktora HTZ-a prijavilo 20 kandidata, 9 je zadovoljilo, a 4 kandidata su usla u uzi krug. Izbor Ivičića bio je očekivan jer ionako od smjene Meri Matešić operativno vodi HTZ.

Izabrano je i 10 direktora inozemnih predstavništava HTZ-a, o tome opširnije kasnije.

Na sjednici vijeća također je imenovano povjerenstvo za dodjelu oznake PPS destinacije, donešena su pravila za dobijanje PPS statusa, a odobrena su i marketinška sredstva od 4,8 milijuna kuna za pilot projekt PPS-a za posezonu 2014. Radi se o projektu kojim se želi promicati određena odredišta u pred i posezoni (PPS) kako bi se povećao turistički promet u tim mjesecima. Kandidirati su se mogle sve destinacije koje u pred i posezoni imaju direktne zračne linije iz inozemstva čiji let ne traje duže od šest sati te destinacije do kojih iz inozemstva ne treba više od šest sati vožnje automobilom. Također, u tom periodu u odredištima mora biti otvoren određeni broj hotela, ali i drugih sadržaja te se pri turističkoj zajednici mora osnovati destinacijski PPS klub.

Prijavilo se 36 destinacija od kojih će 10 do 15 nakon evaluacije biti izabrano za provođenje projekta.

PPS pilot projekt je svojevrsno testiranje turističkih potencijala hrvatskog turizma u pred i posezoni. Posebno veliki interes su pokazali kontinentalni gradovi i opcine, kazao je zamjenik ministra Davor Ižaković.

HTZ će odabranim destinacijama osigurati veću tržišnu vidljivost kroz dodjelu oznake "PPS destinacija", članstvom u nacionalnom PPS klubu, isticanjem statusa "PPS destinacija" na posebnoj podstranici na web portalu HTZ-a, organiziranjem posebnih prezentacija za turističke agencije i ostalim marketinškim aktivnostima.

25. travanj 2024 22:53