14. listopad 2016.

Luka Burilović potvrđen za člana Upravnog odbora Eurochambresa

lider.media
lider.media

Predsjednik HGK-a Luka Burilović  ponovno je izabran za člana Upravnog odbora  Eurochambresa u petak održanoj Skupštini udruženja europskih komora u Bruxellesu, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore.

- Tržište EU ključno je našim izvoznicima. Djelujući u Eurochambresu želimo zaštititi interese svojih tvrtki i otvoriti im nove prilike, istaknuo je Burilović te dodao da HGK, u suradnji s Austrijskom gospodarskom komorom, započinje s projektom dualnog obrazovanja, koji može biti odskočna daska hrvatskoga gospodarstva.

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine. Sudjelovanjem u radu europskih krovnih udruga, mreža i inicijativa, aktivno zastupa interese hrvatskih tvrtki ispred europskih institucija.

Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Tvrtke članice Eurochambresa zapošljavaju više od 120 milijuna osoba, a više od 93% su male i srednje tvrtke.