• Pratite nas na:
24. siječanj 2013.

Malim i srednjim poduzetnicima potpore veće nego brodogradnji

lider.media
lider.media

Poduzetnički impuls za 2013. godinu izrađen je kao prijelazni programski dokument uoči ulaska RH u Europsku uniju, jer će u vrijeme njegove provedbe Hrvatska postati članica Europske unije, te će se za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva koristiti sredstva iz Strukturnih i Kohezijskih fondova.

-Prošle godine malo i srednje poduzetništvo i obrt je samo iz sredstava Ministarstva poduzetništva i obrta kroz Poduzetnički impuls dobilo 378,5 milijuna kuna bespovratnih potpora, za 2013. osigurano je 730,3 milijuna kuna, što predstavlja gotovo 75 posto svih dodijeljenih potpora malom i srednjem poduzetništvu od 2002. do 2010., a kada se tome pridoda iznos od 500 milijuna kuna potpora iz drugih ministarstava, ukupne državne potpore za malo i srednje poduzetništvo za 2013. iznose više od 1,2 milijarde kuna- istaknuo je resorni ministar Gordan Maras u prezentaciji programa ‘Poduzetničkog impulsa‘.

-U ovogodišnjem Poduzetničkom impulsu sustav bespovratnih potpora iznosi gotovo 187 milijuna kuna- istaknuo je Maras. Maras je rekao kako su potpore malom i srednjem poduzetništvu veće nego za brodogradnju, ali je dodao kako tako mora biti.