Hrvatska
StoryEditor

Mamić i Vrbanović na noćenju u pritvoru na Oranicama

18. Studeni 2015.
Piše:
lider.media

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić te izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović ispitani su u srijedu navečer u sjedištu Uskoka, nakon čega su vraćeni u policijski pritvor na Oranicama gdje će prenoćiti.

Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da je njen branjenik pred Uskokovim istražiteljima iznio svoju obranu i negirao nedjela koja mu se stavljaju na teret, javljaju mediji. Ta je kratka izjava jedino što se tijekom cijelog dana moglo čuti od odvjetnika najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa protiv kojega je Uskok zbog izvlačenja novca iz Dinama prvu istragu pokrenuo još u srpnju.

Ni Vrbanovićev odvjetnik Janjko Grlić, nešto prije 20 sati kada je izašao iz Uskoka, nije otkrio puno više. Kazao je tek da se Vrbanović ne osjeća krivim te da je pred istražiteljima koji ga, između ostalog terete za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, iznio obranu i odgovarao na pitanja.

Uskok, kako se neslužbeno doznaje, Mamića i ostale tereti za utaju poreza, primanje i davanje mita te zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sa Zdravkom Mamićem je, u jutarnjim satima, uhićen i njegov sin Mario te Igor Krota i Sandro Stipančić. Posljednja dvojica se, prema prvim informacijama, sumnjiče da su sudjelovali u nezakonitim transferima novca preko off shore tvrtki u inozemstvu. Vrbanović je uhićen posljednji u zagrebačkoj zračnoj luci kada je sletio čarterom iz ruskog Rostova. Na Plesu su da dočekali policajci u civilu s kojima je otišao nakon preuzimanja prtljage.

26. travanj 2024 22:46