Hrvatska
StoryEditor

Maras dijeli bespovratne potpore za devet poduzetničkih zona

10. Rujan 2013.

Devet projekata dobilo je bespovratnu potporu u ukupnom iznosu od 8,7 milijuna kuna za mjeru "Potpora i unapređivanje poduzetničkih zona", u sklopu programa Poduzetnički impuls, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Na natječaj, koji je trajao do 23. kolovoza, stiglo je 46 prijava, njih 33 su prošle administrativnu provjeru, 11 ih je ocijenjeno pozitivno, a devet ih je dobilo bespovratne potpore, dok dva projekta prolaze provjeru budžeta nakon čega će i njima biti dodijeljena bespovratna sredstva.

Za ta dva projekta osigurano je 1,3 milijuna kuna, jer je za potporu i unapređivanje poduzetničkih zona u skopu Poduzetničkog impulsa osigurano ukupno 10 milijuna kuna.

Među devet projekata koje su dobile potporu najniži iznos potpore je 527,5 tisuća kuna, najviši 1,4 milijuna kuna, odnosno prosječan je iznos potpore 964,1 tisuću kuna.

Udio poduzetnika u financiranju projekata za koje su odobrene potpore je između 25 i 93,43 posto.

Ukupna je vrijednost devet projekata 34,2 milijuna kuna, od čega je 25,5 milijuna kuna vlastitih sredstava poduzetnika, a 8,7 su bespovratne potpore.

Provedba projekata za koje su odobrene potpore omogućit će otvaranje gotovo 1.600 novih radnih mjesta do kraja 2015. godine, kazao je Maras.

Istaknuo je kako Vlada ne preferira ni jednu regiju niti jednu jedinicu lokalne samouprave, ne radi razliku gdje je tko na vlasti. Gleda se samo kvaliteta o čemu svjedoči i devet poduzetničkih zona koje su dobile bespovratne potpore, naglasio je Maras koji je danas potpisao ugovore s predstavnicima pet projekata.

16. travanj 2024 17:07