Korona i biznis
06. lipanj 2014.

Maras najavio potpore za obrtnike i poduzetnike s poplavljenih područja

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je danas u Županji kako će ministarstvo uskoro raspisati mjeru za obrtnike i poduzetnike s poplavljenih područja u sklopu koje će se interventno osigurati 25.000 kuna poticajnih sredstava po svakoj zaposlenoj osobi kod obrtnika i poduzetnika na stradalim područjima kako bi održao postojeći broj zaposlenih na tom području.

"To će biti inicijalni dio. Nakon što se popišu sve štete i vidi koliko novca treba osigurati, sukladno propisima EU, možemo osigurati refundaciju cjelokupne štete za obrtnike i poduzetnike na pogođenim područjima", kazao je Maras nakon što je bio nazočan sastanku Državnog stožera za zaštitu i spašavanje.

Dodao je kako naravno to neće ići u mjesec, dva, ali očekuje kako će se do kraja godine krenuti sa potpunom obnovom oštećenih objekata kako bi ljudi što prije počeli raditi.

Također je naveo kako će maksimalni iznos potpora biti do 1,4 milijuna kuna.

Novinare je zanimalo i misli li je li u SDP-u moguć raskol, na što je kazao kako to ne može komentirati.

"Svaki dan me to pitaju i više mi je dosta odgovarati na ta pitanja. Želim da o tome razgovaramo u stranci, a to će se sutra dogoditi", poručio je.

Ministar Maras posjetiti će tijekom dana u poplavama stradala područje Gunje i Drenovaca, gdje će se susresti s predstavnicima lokalnih vlasti te tamošnjih obrtnika i poduzetnika.