Hrvatska
StoryEditor

Maras: Za kredit HBOR-a EPH-u doznao sam iz vijesti

17. Veljača 2014.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je danas kako je za kredit koji je EPH dobio od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) saznao iz medija te ponovio kako želi transparentnost u radu HBOR-a.

Upitan kako komentira kredit HBOR-a dodijeljen EPH-u, Maras je rekao da je za taj kredit saznao jučer iz vijesti, da je taj kredit iz 2011. te da tada nije bio član Nadzornog odbora HBOR-a.

"Želim transparentnost u HBOR-u, želim da se određene promjene tamo dese i desit će se", ponovio je Maras.

To je novac poreznih obveznika, to nije hajka ni na koga, rekao je Maras.

Ponovio je kako se mora znati kome ide taj novac i pod kojim kriterijima, kako javnost ima pravo znati sve o HBOR-u, kome je dat kredit, pod kojim uvjetima, iz kojeg programa i koji je rezultat toga. Za to ću se boriti i za to mislim da imam podršku i Vlade, rekao je.

Maras također ponavlja kako nije dobro kada se neki poistovjećuju s institucijama. "Kada se poistovjetite s institucijom, 20 godina ste tamo, to onda zna dosta često loše završiti", rekao je.

Upitan očekuje li da ovoga tjedna dođe do smjene predsjednika Uprave HBOR-a Antona Kovačeva, Maras je kazao kako ne zna odgovor na to pitanje, ali da je Upravi HBOR-a mandat na isteku.

"Na znam što bi vam odgovorio na to pitanje, osim da je Upravi HBOR-a mandat na isteku. Očekujem promjene u HBOR-u, ali to nije pitanje za pojedinog ministra nego za Vladu. Kada budemo donosili odluku o tome na Vladi reći ću o tome svoj stav i argumentirati ga", rekao je Maras.

26. travanj 2024 03:18