Hrvatska
StoryEditor

Maras: Zbog ‘lex Perkovića‘ nećemo izgubiti europski novac

22. Rujan 2013.
Piše:
liderhrt

U današnjoj emisiji ‘Nedjeljom u 2‘ Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, komentirao je izbacivanje Aleksandre Kolarić iz SDP-a. Maras je rekao kako Kolarić nije izbačena iz stranke zbog svojega stava oko ‘lex Perkovića‘, nego jer je naštetila stranci.

- Vrlo je rijetko da netko koristi medije da na taj način komunicira sa strankom. Mi komuniciramo puno unutar stranke, svi sa svima, a Kolarić je jedini slučaj takve vrste komunikacije preko medija - poručio je Maras koji smatra kako je nedopustivo da Kolarić uspoređuje SDP sa Sanaderovim HDZ-om jer ih je tako ‘usporedila sa kriminalcima‘.

Maras je istakao i kako ovo nije prvi takav istup Aleksandre Kolarić budući da kao PR stručnjakinja ima poseban pristup medijima i kontakte.

Ministar je kazao i da nije istina da je on inicirao njezino izbacivanje iz stranke, te dodao kako se zalagao da se ta rasprava odgodi nakon SDP-ovih izbora u Zagrebu. Rekao je i da je njezino izbacivanje predložio sam premijer Milanović na Predsjedništvu stranke.

- Možda ima nešto i u tome što smo na Vladi odlučili smo da se ne angažiraju PR agencije. Ona ima svoju privatnu priču protiv Zorana Milanovića, no taj slučaj nema veze sa Perkovićem – kazao je Maras koji smatra kako zbog lex Perkovića Hrvatska neće izgubiti nikakav novac, usprkos najavljenim sankcijama.

- Nećemo izgubiti novac, neće nam nitko dati pojačani nadzor. Spreman sam i osobno odgovarati ako Hrvatska bude imala kakvu štetu - rekao je Maras, dodajući kako je uvjeren da na kraju neće biti nikakvih posljedica po Hrvatsku.

Maras je najavio i da će ukinuti obvezu članstva u Obrtničkoj i Hrvatskoj gospodarskoj komori budući da nije zadovoljan radom tih institucija.

- Njihovom članstvu omogućit ćemo da se sami opredijele žele li biti članovi navedenih komora ili ne – kazao je Maras, te kao primjer naveo Veliku Britaniju gdje je članstvo u takvm komorama dobrovoljno.

25. travanj 2024 10:06