Hrvatska
StoryEditor

Marić kazneno prijavljen zbog prijetnji Lozici

08. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Vlasnik zaštitarske tvrtke ‘Sokol Marić‘ Zlatko Marić, osumnjičen za prijetnje zagrebačkom odvjetniku Peri Lozici, po dovršenom kriminalističkom istraživanju u subotu je, uz kaznenu prijavu odveden u pritvor, doznaje se danas u policiji.

Ne navodeći njihove identitete, zagrebačka policija je izvijestila da postoje osnove sumnje da je 52-godišnjak počinio kazneno djelo prijetnje 37-godišnjaku, te nedozvoljeno posjedovao oružje i eksplozivne tvari. Osumnjičeni je telefonom odvjetniku prijetio 5. srpnja oko 17 sati. Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici pretražili Marićev stan i ured te, neslužbeno se doznaje, pronašli nekoliko pušaka i oko 400 komada streljiva.

Prema pisanju medija, odvjetnik Lozica, kojemu je u noći s četvrtka u ulici Jagodnjak nepoznati počinitelj s tri metka propucao automobil, prijavio je dan prije da mu prijeti Zlatko Marić, koji je navodno blizak s njegovom suprugom. Navodno se Marić sam pojavio u policijskoj postaji kako bi razjasnio okolnosti svog sukoba s odvjetnikom, nakon čega je i zadržan. Lozica se u javnosti više puta spominjao kao zastupnik Hypo banke i Zagrebačkog holdinga te u nekoliko sudskih postupaka i korupcijskoj aferi Fimi media, gdje je u istrazi svjedočio o kupnji lokalnog medija na preporuku bivšeg premijera Ive Sanadera i njegova glasnogovornika Ratka Mačeka.Zanimljiva je podudarnost da je prošloga tjedna bačena bomba koja nije eksplodirala pored automobila u dvorištu obiteljske kuće bivšeg šefa Hypo leasinga Drage Vidakovića. Osim što je, poput Lozice, povezan s Hypo bankom, Vidaković je također svjedočio protiv bivšeg premijera Sanadera, ali u slučaju primanja provizije za kredit koji je austrijska Hypo banka 1995. odobrila Hrvatskoj.

19. travanj 2024 17:34