Hrvatska
StoryEditor

Marina Pulišić još godinu dana na čelu HUP – UPL-a

07. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

Članice HUP - Udruge proizvođača lijekova na današnjoj su redovitoj sjednici Skupštine Udruge potvrdile novi jednogodišnji mandat dosadašnjoj predsjednici Izvršnog odbora Udruge Marini Pulišić, članici Upravnog odbora Jadran Galenskog Laboratorija iz Rijeke

Kao dopredsjednici izabrani su predsjednik uprave Plive Mihael Furjan i predsjednik uprave Belupa Hrvoje Kolarić.

- Naša očekivanja u narednom razdoblju su da će svi dionici i partneri u punom smislu prepoznati i konkretnim mjerama potvrditi važnost domaćih proizvođača lijekova na dobrobit pacijenata, društva i utjecaja na gospodarski razvoj države. Upravo je u tijeku rasprava o novom Pravilniku o mjerilima i načinu za određivanja cijena lijekova na veliko i o načinu izvješćivanja o cijenama na veliko, od kojeg očekujemo konačno uvođenje transparentnog i jasnog sustava usmjereno na dobrobit pacijenata, društva i industrije u cjelini, rekla je Marina Pulišić.

HUP - Udruga proizvođača lijekova okuplja osam članica: Plivu, Belupo, JGL, Krku, Hospiru, PharmaS, Farmal te IMZV (u mirovanju) te dva pridružena člana Alvogen i UPGL. Zajedno čine gotovo 100% proizvodnje lijekova u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 02:18