Hrvatska
StoryEditor

Marina u srcu Zagreba: Na Velesajmu izloženo više od 100 plovila

17. Veljača 2016.

Jubilarni 25. sajam nautike i 8. međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane pića i gastronomskih inovacija Hotel&Gastroteh, otvoreni su u srijedu na Zagrebačkom velesajmu (ZV), a traju do nedjelje, 21, veljače.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić kazala je na otvaranju kako ovogodišnja sezona sajmovanja počinje dvjema uspješnicama. Sajam nautike nazvala je marinom u srcu Zagreba gdje će se u pet paviljona moći razgledati više od 100 plovila, većinom hrvatskih proizvođača. Uz njih, izlaže i nekoliko renomiranih stranih brodograditelja kao što su Bennetau, Jenneau, Sea Ray, Bayliner, Glastron i Four Wins, a osim plovila predstavljaju se gotovo svi renomirani proizvođači brodskih i vanbrodskih motora.

U pet paviljona Sajma nautike izlaže 370 izlagača iz 25 zemalja. I ove su godine za posjetitelje pripremljene brojne nagradne igre. Glavna nagrada je gumeni čamac i vanbrodski motor Yamaha, a druga krstarenje za šest osoba. Posjetitelji će se moći okušati u ronjenju u velikom bazenu, a u ponudi je i niz drugih aktivnosti.

Sajam Hotel&Gastroteh okupio je izlagače iz osam zemalja. I njega prate brojna prateća zbivanja od kojih je najzvučnija prezentacija Hrvatskog kuharskog saveza kroz tradicionalno državno natjecanje deset najboljih hrvatskih kuhara, Cro Top 10.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju je kazao kako je Zagreb dao značajan obol lanjskim prihodima od turizma.

- Zahvaljujući Adventu Zagreb je u prosincu postao  najposjećeniji grad u Hrvatskoj, rekao je Bandić.

On  očekuje  brojne posjetitelje koji bi trebali pripomoći revitalizaciji ZV-a, dok je u izjavama nakon otvaranja priznao da 16 godina nije bio na godišnjem i da za to vrijeme nije stupio ni na jedan brod.

- Nema boljeg mjesta nego da se u ovih pet dana, od 17. do 21. veljače pohodi ZV,  uz popularne cijene ulaznica i besplatan parking. Očekujemo rekordan  posjet i proljepšanje vremena, kazao je Bandić.

02. svibanj 2024 09:40