Hrvatska
StoryEditor

Međimurski HNS protiv Čačićevog isključenja iz stranke

15. Siječanj 2014.
Piše:
liderhrt

Međimurski HNS-ovci usprotivili su se isključenju Radimira Čačića iz stranke. Odluku je jednoglasno donijelo 22 članova predsjedništva međimurske podružnice, a jednaku poruku šalju i varaždinski HNS-ovci.

- Županijsko vodstvo je do sad uvijek poštovalo sve ideje i smjerove naše stranke, nikad se nismo suprostavili. Nekakve smjerove ćemo zadržati i dalje, ali u svakom slučaju dajemo podršku g. Čačiću. Vidljivi su rezultati koje je on postigao na ovom području i naša podrška je neupitna - kaže Sandra Hrman, potpredsjednica međimuskog HNS-a.

Potpredsjednica varaždinskog HNS-a Natalija Martinčević podsjetila je kako Čačić od početka odsluženja kazne nije dao niti jednu izjavu niti povod da ga se legitimira.

Prema telefonskoj anketi Varaždinskih vijesti, prvoj na uzorku od ukupno 100 birača iz Varaždinske županije i grada Varaždina, a drugoj na uzorku od 70 članova HNS-a, građani i članovi HNS-a na strani su Čačića.

Na pitanje ‘Jeste li za to da HNS izbaci Radimira Čačića iz stranke?‘ negativno je odgovorilo 58 posto anketiranih birača, dok je ‘za‘ bilo 42 posto ispitanika. Slično je i među 70 članova HNS-a: 62,85 posto je ‘protiv‘, a 37,14 posto ‘za‘ Čačićevo izbacivanje.

25. travanj 2024 07:29