Hrvatska
StoryEditor

Menadžeru koji osigura neto dobit bonus do 80 posto godišnje plaće

19. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Prema odluci Vlade, već za tekuću godinu predsjednici uprava državnih tvrtki koji ostvare neto dobit mogu dobiti bonus. Prema odluci Vlade, već za tekuću godinu predsjednici uprava državnih tvrtki koji ostvare neto dobit mogu dobiti bonus.

- Populistička je odluka izjednačati plaće menadžera i političara. To nije praksa u EU, zaključio je premijer Milanović, donoseći odluku. U svakom slučaju, menadžer koji osigura neto dobit može dobiti bonus u iznosu do 80 posto godišnje plaće. Ako osvari višegodišnji plan koji podrazumijeva tri ili više godina, za cijelo to razdoblje dobiva bonus do 25 posto bruto zarade. Bonusi će se isplaćivati jednokratno te variraju ovisno o veličini tvrtke, javlja Vjesnik.

Vlada je danas poslala u saborsku proceduru prijedlog zakona o potpomognutoj oplodnji. Riječ je o problematici koja teško pogađa žene i parove, kazao je ministar zdravlja Rajko Ostojić, ustvrdišvi da je riječ o ‘teškoj dijagnozi s nepoznatim ishodom‘. Vlada je odlučila omogućiti svima pravo na liječenje neplodnosti.

Promjene u odnosu na prethodne zakone su što se mijenja broj oplođenih stanica s tri na 12; zakon dozvoljava i zamrzavanje embrija na pet godina, a embriji će se moći i poklanjati. Novina je i da zakon priznaje liječenje neplodnosi i nevjenčanim parovima, odnosno neudanim ženama, pri čemu samohrana majka uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje može postati samo žena koja je dugo u zdravstvenom sustavu i u graničnoj je dobi.

13. travanj 2024 20:36