Hrvatska
StoryEditor

Meri Matešić nasljednica je Nike Bulića?

02. Listopad 2012.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Meri Matešić nasljednica je Nike Bulića na mjestu direktora glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, neslužbeno doznajemo.

Naime, Zadranka kojoj je u srpnju istekao mandat na čelu londonskog ureda HTZ-a, najizglednija je šefica HTZ-a, a više informacija bit će poznato nakon današnjeg Vijeća koje na dnevnom redu ima i izbor glavnog direktora.

Potvrdu nismo dobili iz Ministarstva turizma, gdje je imenovanje ‘novog Nike Bulića‘ obavijeno velom tajne, dok je sam Niko Bulić kratko rekao kako nema komentara.Meri Matešić četiri je godine vodila londonski ured, a prije toga je radila kao direktorica marketinga i promocije u Falkensteiner kompleksu na Puntamici. Niko Bulić, trenutno v.d. glavnog direktora, vodio je HTZ više od deset godina, a na Turističkom je vijeću HTZ-a krajem kolovoza izjavio kako se namjerava ponovno javiti na natječaj. Natječaj je, podsjetimo, raspisan 4. rujna, a među uvjetima koje moraju zadovoljiti potencijalni kandidati za tu poziciju su, uz ostalo, navedeni diploma društvenog ili humanističkog smjera ili geografije, najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, te aktivno znanje jednog svjetskog jezika.Novi direktor mora imati i položen stručni ispit za rad u turističkom uredu ili ga položiti u prvoj godini, a traže se i organizatorske sposobnosti te da mu nije pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma.

19. travanj 2024 18:07