Hrvatska
StoryEditor

Mesića danas iseljavaju iz ureda

27. Prosinac 2016.

Danas počinje proces iseljavanja bivšeg predsjednika Stjepana Mesića iz njegova službenog ureda u Zagrebu, s obzirom da Ustavni sud nije prihvatio zahtjev bivšeg predsjednika kojim je tražio da se pokrene postupak ustavnosti odluke o ukidanju njegova ureda, prenosi N1.

Ustavni sud je dao obrazloženje kako to nije ustavna kategorija te da se nakon isteka predsjedničkog mandata te stvari prepuštaju zakonodavstvu, odnosno Saboru.

Nakon što je žalba odbačena, Plenkovićeva Vlada je odlučila pokrenuti proces iseljenja. Kako u državnom proračunu za 2017. nisu sredstva namijenjena Mesićevom uredu on bi morao osobno plaćati režijske troškove čak i da Ustavni sud nije donio spomenutu odluku.

>>>‘Štedljivi’ Mesić sam plaća troškove Ureda bivšeg predsjednika

‘Odluka Ustavnog suda kojom se oglušio na moj prigovor zbog retroaktivnog primjenjivanja zakona u vezi s mojim korištenjem Ureda bivšeg Predsjednika, nije nikakvo iznenađenje‘, objavio je Mesić  nedavno.

Dodao je da iako mu je oduzimanjem prava na korištenje Ureda bivšeg Predsjednika otežana aktivnost na javnoj sceni i dalje planira biti prisutan kako na hrvatskoj tako i na međunarodnoj sceni u onoj mjeri u kojoj će se to od njega očekivati.

Savez antifašističkih boraca i antifašista je u svom priopćenju pozvao bivšeg Predsjednika da se useli u njihove prostorije iz kojih bi mogao dalje djelovati.

24. travanj 2024 07:29