Hrvatska
StoryEditor

Metro otvara prvi centar u Istri

31. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Trgovački lanac Metro će u Puli, 15. travnja otvoriti svoj novi centar u Hrvatskoj, prvi u Istri, najavio je na press konferenciji Marc Carena, predsjednik Uprave Metro Cash&Carry Hrvatska.

- U Istri dosada nismo bili prisutni, a ta regija ima vrlo jake turističke potencijale, baš kao i dalmatinski otoci, te dubrovačko područje, gdje ćemo su ubuduće jače fokusirati, a što uključuje i horeca kanal. Uz to, želimo sa naša tri distributivna centra, u Rijeci, Splitu  i Sesvetama, pokriti cijelu Hrvatsku i Sloveniju - dodao je Carena.  

U Hrvatskoj Metro posluje od 2001. godine i trenutno ima šest veleprodajnih centara, dva u Zagrebu (Sesvete i Jankomir), te u Zadru, Splitu, Osijeku, Varaždinu, te drive-in u Dubrovniku.

Kako je istaknuo Vladimir Gnjidić, direktor marketinga i odnosa s kupcima, Metro u Hrvatskoj zapošljava 1200 ljudi, a ove je godine “izbačena” prva generacija diplomanata Metro akademije.

- Naš su target mali i srednji poduzetnici i tu se želimo poziciononirati kao najbolja podrška nezavisnom poslovanju, jer smo mi sustav prodaje za profesionalne, ali i privatne korisnike. Trenutačno surađujemo sa više od 1500 poslovnih kupaca, koji imaju više od 650 tisuća Metro kartica. Samo je u programu Metro robnih marki angažirano više od 50 hrvatskih proizvođača, koji na taj način imaju šansu sa svojim proizvodima izići na mnoga strana tržišta, jer Metro posluje u 29 zemalja. Primjerice, Cromaris tako svoj brancin i oradu plasira u Italiju, Austriju, Poljsku, Češku, a ovih dana kreće u Francusku i Njemačku. Badel također plasira svoje proizvode, kao i istarski vinar Franko Katunar koji je počeo proizvoditi svoju malvaziju samo za Metro, tu je i tartufar Zigante - kaže Gnjidić.

Inače, Metro Grupa je prošle godine ostvarila 67 milijardi eura ukupnih prihoda, te zapošljava 110 tisuća ljudi. 

07. svibanj 2024 08:38