Hrvatska
StoryEditor

Mi smo najidealniji partneri za Croatia osiguranje

13. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Poljski osiguravateljni div, PZU Grupa iznimno je zainteresirana za preuzimanje Croatia osiguranja, koje je Poljacima izuzetna prilika koja se dobro uklapa u njihovu strategiju poslovanja.

Predsjednik Uprave PZU-a, Andrej Klesyk, u ponedjeljak je u zagrebačkoj Esplanadi kazao je kako su došli u Hrvatsku sa iznimno jakim timom u pratnji poljskog predsjednika Bronislava Komorowskog jer žele ulagati.

- Ne želimo ulagati u Hrvatsku samo zato jer se tu volimo odmarati zajedno sa pola milijuna poljskih turista. Hrvatsko i poljsko tržište imaju velike sličnosti, osobito u penetraciji osiguravateljnih proizvoda zbog čega će hrvatsko tržište nakon ulaska u EU po definiciji rasti. CO je prije desetak godina bio u istoj poziciji kao PZU, kada smo mi gubili tržište umjesto da ga zauzimamo kao što to radimo danas - rekao je Komorowski.

On tvrdi da je PZU najidealniji partner za Croatiu jer vladaju najboljom politikom odštetnih zahtjeva u Europi te imaju vrijedna iskustva u restrukturiranju. Plodonosnoj suradnji trebale bi pomoći i kulturološke sličnosti te činjenica da su i PZU i CO u svojim zemljama stožerne financijske institucije.

- Znamo i što treba raditi nakon ulaska zemlje u Europsku Uniju i želimo u konačnici preko Hrvatske krenuti na širenje u regiji. Osim toga, želimo da nam partner bude Vlada čije ćemo zahtjeve poštovati te bi sada preuzeli i manji paket dionica, no dugoročno želimo većinski paket-zaključio je.

Osim toga, PZU je zainteresiran za preuzimanje osiguravateljskih kompanija u regiji ‘istočno od Berlina i zapadno od Moskve‘ jer nude dobre prilike za rast i razvoj. Što se Croatie tiče, ne smeta im niti šarolik portfelj tog osiguravatelja jer i sami u Poljskoj upravljaju mnogim kompanijama u portfelju PZU-a koje se ne bave osiguranjem.

20. travanj 2024 09:28