Hrvatska
StoryEditor

Milan Bandić namjerava umjesto majci "roditelju odgojitelju" dodijeliti 5250 kuna neto

05. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u srijedu da će Gradskoj skupštini uputiti prijedlog da se naziv "majka odgojiteljica" izmijeni u "roditelj odgojitelj" te da mjesečno dobivaju 5250 kuna neto, umjesto 3206, koliko je ranije bilo predviđeno.

- Znači da će ipak biti ono neto bruto ili bruto neto. Evo, tresla se brda rodio se miš", istaknuo je Bandić.

Bandić je kazao, pišu mediji, i da je novi prijedlog po kojemu bi "roditelj odgajatelj" dobivao veći iznos od ranije predviđenog nastao zbog toga što će se 1300 kuna vratiti svaki mjesec od poreza na dohodak, a tome će se pribrojiti i iznos koji roditelji od Grada dobivaju za treće dijete. Kazao je da ni taj iznos mnogima neće biti dovoljan, ali da je to maksimim koliko mogli napraviti.

- Pa nije malo 5250 kuna u situaciji kada za iznos do 5500 kuna radi preko 50 posto Zagrepčana. Diže se, pere zube, oblači se, dolazi na posao, osam sati radi i vrati se kući.

Bandić je objasnio da će Gradskoj skupštini predložiti da se naziv "majka odgojiteljica" izmijeni u "roditelj odgojitelj" zato što ne smiju svesti majku samo na odgajanje djece jer, kako je rekao, "zločesti to mogu izvrnuti".

 

20. travanj 2024 03:52