Hrvatska
StoryEditor

Milan Bandić opet u istražnom zatvoru u Remetincu

10. Ožujak 2015.
Piše:
liderhrt

Milan Bandić ponovno ide u zatvor. Odlučio je to sudac istrage na jutrošnji zahtjev USKOK-a koji je tražio da se Bandiću oduzme jamčevina te da ga se vrati u istražni zatvor u Remetincu

Naime, USKOK je proširio istragu protiv Milana Bandića zbog sumnje na poticanje na davanje lažnog iskaza, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te sprečavanja dokazivanja. Budući da je zagrebački gradonačelnik prekršio uvjete rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo, USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora i naplatu jamstva u iznosu od 15 milijuna kuna u korist državnog proračuna Republike Hrvatske.

Bandić je, kako navodi USKOK, kao utemeljitelj i predsjednik Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti načinio i vlastoručno potpisao antidatirani dokument, u kojem je neistinito naveo da se sve slike i skulpture koje su donirane Zakladi pohranjuju i skladište na adresama na kojima su i pronađene tijekom pretraga. Riječ je naime o Bandićevim umjetninama.

HTV javlja kako se u utorak na Županijskom sudu odlučivalo i o prijašnjoj Bandićevoj žalbi na odluku o zabrani obnašanja dužnosti gradonačelnika. Naime, neposredno prije USKOK-ova proširivanja optužnice Izvanraspravno vijeće prihvatilo je žalbu njegove obrane i omogućilo Bandiću da se vrati na dužnost.

25. travanj 2024 19:33