Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Da bi se izvukli iz deficita trebat će nam barem dvije do tri godine

05. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović večeras je gostovao u Dnevniku HRT-a, a govorio je i o mogućim potezima kojima će se Vlada braniti od moguće kazne Europske komisije zbog prekomjernog deficita.

Milanović je tako istakao kako je glavni razlog koji je doveo do još većeg deficita to što se provode reforme, jer bez njih bi deficit bio manji. Jedini pravi način za smanjenje deficita, rekao je premijer, gospodarski je rast.

- Dugove ćemo vraćati rastom kojeg očekujemo već sljedeće godine, ali sigurno ćemo i onda opet imati deficit. Da bi se izvukli treba nam barem dvije do tri godine – kazao je Milanović, koji je još jednom istakao kako se najavljeno rezanje mirovina odnosi samo na mirovine koje su iznad nacionalnog prosjeka plaća, iako ih nije htio nazvati ‘povlaštenim‘ mirovinama.

Milanović je govorio i o izmjenenama statuta grada Vukovara kojim se zabranjuje ćirilica, te prognozirao kako su velike šanse da ta odredba završi na Ustavnom sudu. Vezano uz referendum na temelju zahtjeva inicijative ‘U ime obitelji‘ kazao je kako se nada ‘da će ovo biti prvi i zadnji put kako se raspisuje ovakav referendum‘, ali i ‘da se ne može zanemariti mišljenje 750.000 građana‘.

19. travanj 2024 22:29