Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Garantiram s punom odgovornošću građanima da neće rasti kamate na kredite u eurima

18. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Predsjednik Vlade Zoran Milanović u subotu je u Sinju odbacio mogućnost rasta kamata na kredite podignute u eurima, a rekao je i kako vjeruje da više neće biti novih povećanja trošarina nakon ovih najnovijih, prije dva dana, na cigarete i benzin.

- Ne to se neće dogoditi, garantiram da se to neće dogoditi. Neće rasti i s punom odgovornošću govorim građanima, odgovorio je premijer na pitanje hoće li rasti kamate na kredite u eurima, javlja HRT.

Zbog povećanja trosarina na motorna goriva od danas je cijena benzina viša za 25 lipa. Naftni distributeri tvrde da neće smanjivati svoje marže kako bi ublažili porast cijene goriva, javlja RTL Televizija.

Prema Vladinoj Uredbi, država će od danas od svake litre olovnog benzina uzimati 4,5 kuna, a od litre bezolovnog benzina 3,66 kuna. Tome treba pribrojiti i 1,20 kuna iz svake litre benzina za HAC, HC i HŽ Infrastrukturu te PDV. Država će tako od svake prodane litre benzina uzimati 7,12, odnosno 6,07 kuna nameta i poreza.

Nažalost, ovo nije kraj poskupljenjima. Već u utorak očekuju nas nove, više cijene goriva benzina i dizela i to za oko 30, odnosno 20 lipa

20. travanj 2024 12:34