Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Hoćemo li svaki put kad netko zagalami stavljati sustav na stres test?

03. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Premijera Zorana Milanovića nije iznenadilo izvješće predsjednika Ive Josipovića o navodnom nadzoru bivšeg ministra Slavka Linića, te je još jednom ponovio da sustav funkcionira odlično.

Nakon dodjela nagrada najboljim hrvatskim izvoznicima premijer Zoran Milanović osvrnuo se na izvješće SOA-e o optužbama da su nadzirali bivšeg ministra financija Slavka Linića.

- To je očekivano, sustav je neprobojan. Nema šanse da bilo ja, bilo predsjednik ili zajedno zlouporabimo sustav. To je dobro i ova Vlada radi po zakonu za razliku od prethodne ekipe koja se bavila kriminalom u SOA-i. Hoćemo li svaki put kad netko zagalami stavljati sustav na stres test? Meni je to neozbiljno i ljude to uznemiruje, ali kada se radi o materiji koja ljude uzrujava onda se to mora tako. Mi znamo da radimo po zakonu i znamo da u SOA-i u dvije i pol godine nije zaposlen nitko. Dok ne ustrojimo sustav niti neće – poručio je Milanović, te je na novinarsku pitanje očekuje li kakve reakcije prema Liniću zbog govorenje neistine rekao da je za njega taj slučaj završen.

A situaciju je komentirao ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras koji je također bio siguran da će izvješće biti takvo.- Ono što je u Hrvatskoj situaciji danas, kada se odmaknemo od starih vremena, da imamo uređeno društvo i nije moguća zlouporaba sustava za bilo što. Drago mi je da to danas predsjednik nakon izvještaja rekao svojim građanima – rekao je Maras.Na upit treba li Linić snositi odgovornost zbog izrečenih optužbi tvrdi:- Svatko tko se bavi politikom ili ima određenu odgovornost trebao bi imati razinu odgovornosti za tu poziciju. Ja sebi ne bi nikad dozvolio da govorim rekla kazala kada se radi o tako ozbiljnim stvarima. Pozvao bi svakog da ne uznemiruje građane i ne radi nered – zaključio je Maras.

19. travanj 2024 21:16