Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Hrvatska dobra za biznis i osjetljiva prema slabijima

27. Listopad 2015.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović ocijenio je danas da najnovije izvješće Svjetske banke o lakoći poslovanja "Doing Business 2016", pokazuje kako je Hrvatska dobro mjesto za poslovanje, a da je uz to ostala socijalna država.

- U posljednje četiri godine skočili smo s 85. na 40. mjesto od 190 država svijeta, što je dobro - rekao je Milanović, koji je danas u posjetu Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Dodao je kako je Hrvatska postala dobro mjesto za poslovanje, ali da je ostala socijalna država koja se brine za slabije. 

- Ima država koje su dobre za biznis, ali su brutalne za svoje državljane dok je Hrvatska balans, jedna ravnoteža - izjavio je. Poručio je kako mu je cilj da Hrvatska u sljedeće četiri godine na ljestivici Doing Business uđe među 10 država Europe i 20 država svijeta. Izvješće "Doing Business 2016."  Svjetska banka službeno će objaviti u utorak, iza 20 sati, a neslužbeno se doznaje da je, prema novoj metodologiji, Hrvatska na toj ljestvici lakoće poslovanja zauzela 40. mjesto među 189 zemalja svijeta obuhvaćenih izvješćem. Najveći napredak, prema neslužbenim informacijama, Hrvatska je ostvarila u kategoriji međunarodne trgovine te području izvršenja ugovora, dok najviše zapinje u izdavanju građevinskih dozvola.

24. travanj 2024 18:50