Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Moramo raditi više i teže

09. Svibanj 2012.
Piše:
liderhrt

Ova će godina biti teška: morat ćemo raditi više i teže da bismo zadržali ovaj način života. Da bismo ga poboljšali, morat ćemo raditi bitno drukčije i bitno inteligentnije, a ljudi će u mirovinu ići kasnije, poručio je premijer Milanović s izborne Skuštine HSU-a.

- Prvi put nakon trideset mjececi uskladili smo mirovine. Imamo stabilno punjenje proračuna, u njemu je dvije milijarde kuna više nego u prvom tromjesečju prošle godine. Mirovine su male jer je previše umirovljenika u odnosu prema broju zaposlenih - istaknuo je premijer.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja istaknuo je kako hrvatska politička scena treba jaku parlamentarnu umirovljeničku stranku, a to je HSU. Na redovnoj izbornoj skupštini koja se održava u zagrebačkom hotelu Antunović delegati će izabrati novo stranačko vodstvo - predsjednika stranke, dva potpredsjednika, tri člana predsjedništva te pet članova Nadzornog odbora HSU-a. Sadašnji predsjednik Silvano Hrelja jedini je kandidat za predsjednika HSU-a.

Osim predsjednika vlade i SDP-a Zorana Milanovića, na skupštini su gostovali i prvi potpredsjednik vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik slovenske umirovljeničke stranke DeSUS Pavel Berglez te predstavnici umirovljeničkih udruga i sindikata. Čačić je rekao da je vlada za snažni rast postavila zakonodavni, institucionalni i financijski okvir te kadrovski temelj.- Sve pretpostavke su tu i sada treba uložiti ogroman trud da dođe do investicijskog rasta - rekao je Čačić.Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić smatra da će sadašnja koalicijska vlada odraditi stabilno svoj mandat, jer, kako je rekao, u Hrvatskoj njoj nema alternative.

16. travanj 2024 16:58