Hrvatska
StoryEditor

Milanović napustio Sabornicu

10. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Na današnjoj saborskoj sjednici sukobili su se oporba i vladajući. Situacija je kulminirala premijerovim odlaskom iz sabornice.

Premijer se, bez da je dobio riječ, oglasio nakon što je pitanje ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku (koji nije prisutan u Saboru) postavio Đuro Popijač (HDZ). U tom su trenutku u sabornici počeli galamiti a predsjednik Sabora Josip Leko poručio je premijeru da sjedne. Naime, postavljajući pitanje Popijač se, kao i nekoliko HDZ-ovaca ranije, nije ustručavao naglasiti katastrofalno stanje hrvatskog gospodarstva.

Premijera je to razljutio i ‘uzeo je riječ‘.-  Ovo je politička debata, a ne cirkus. Ovo je čista manipulacija. Dajte mi Poslovnik - kazao je premijer dok mu je Leko ponavljao da sjedne. I tako je, prema Poslovniku, na pitanje upućeno ministru gospodarstva odgovorio njegov zamjenik. Odgovor na pitanje postavljeno Vrdoljaku Popijač će dobiti pisanim putem.

U nastavku rasprave javio se Gordan Jandroković. 

- Nikad se nije dogodilo da se ovako zloupotrebljava Sabor i omalovažava predsjednika Sabora. SDP je ovu kampanju pretvorio u bitku crnokošuljaša i partizana, jer im to odgovara zbog gospodarske situacije - kazao je Jandroković. Milanović se ustao i izašao iz sabornice.

20. travanj 2024 10:47