Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Nema sukoba s HNS-om oko eksploatacije Jadrana

06. Ožujak 2015.
Piše:
liderhrt

Premijer Zoran Milanović gostujući u Dnevniku još je jednom ponovio kako neće biti smanjivanja plaća zaposlenima u državnom i javnom sektoru.

- Ne možemo raditi sve što je netko u nekom kabinetu u Bruxellesu zamislio. Proveli smo reforme, a u razgovorima ćemo dokazati da idemo u smjeru stabiliziranja proračuna - naglasio je premijer Milanović.

Odlazak mladih iz zemlje nazvao je elementarnom nepogodom. To je za nas veliki gubitak, rekao je. Projekt Garancija za mlade sustav je koji funkcionira i koji je doveo do 6 tisuća novih radnih mjesta od početka ove godine, rekao je premijer.

Upitan gubi li Kukuriku koalicija stabilnu većinu u Saboru, premijer je rekao kako u tom smislu nema razloga za zabrinutost. Većina je značajno jača nego su je imale zadnje dvije HDZ-ove Vlade, naglasio je. Odbacio je mogućnost političke trgovine sa zastupnicima nacionalnih manjina. Rekao je i da je nekorektno kalkulirati o tome.

Milanović nije želio reći kad će biti izbori.

- Zanima me samo posao.Važno je da smo zemlju doveli na put kojim se može ići samo naprijed. Pitanje izbora u ovom trenutku je sporedno - naglasio je Milanović.

Opovrgnuo je postojanje sukoba s HNS-om oko eksploatacije Jadrana. Sukob ne postoji. Razgovaramo svaki dan. Eksploatacija će prvenstveno ovisiti o rezultatima istraživanja. Kad istraživanje završi i vidi se ima li u Jadranu bilo plina bilo nafte onda možemo na referendumu donositi daljnje odluke, kazao je premijer.

Milanović je rekao i da će se s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović susresti sljedeći tjedan na sjednici Nacionalnog vijeća. Inicirao sam taj sastanak jer moramo usvojiti smjernice za rad obavještajnih službi. Premijer je istaknuo i da je otvoren za svaki dobar i konkretan savjet.

19. travanj 2024 11:34