Hrvatska
StoryEditor

Milanović: Stvorili smo pretpostavke za rast, ali pitanje je kada će početi

21. Studeni 2014.
Piše:
liderhrt

Premijer Zoran Milanović u emisiji HRT-a Javna stvar odgovarajući na pitanje koje brojke idu Vladi u ove tri godine u prilog, naveo je - zaustavljanje rasta broja nezaposlenih.

- Što se tiče rasta gospodarstva, to nam ne ide u prilog. Brojke? Pitanje je statistike kako ih tumačite. Stvorene su pretpostavke za jedan duži održivi rast, a pitanje je godine kada će to početi. Hrvatski građani bi trebali početi živjeti bolje za nekoliko godina - kazao je premijer i dodao:

- S jedne te strane napadaju da nisi socijalan, a s druge strane vam guraju reforme za koje je uopće pitanje hoće li donijeti rast.

Za predsjedničke kandidate koji su kritizirali Vladinu odluku o dodjeli milijun kuna nakon prvog kruga predsjedničkih izbora rekao je da su tako reagirali zbog straha od javnosti.

- Ne moraju uzeti novac. Pobornik sam da se političke aktivnosti financiraju iz proračuna. Jer kad je drugačije, onda imate 100.000 eura na stolu, 300.000 eura u ladici. U kampanjama SDP-a se troši sve manje novca. SDP je uvijek trošio upola manje od HDZ-a, a sada znamo od kuda njima novac - rekao je Milanović.

03. svibanj 2024 20:27