Hrvatska
StoryEditor

Milijan Brkić odlazi iz Sabora

05. Prosinac 2012.

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskome saboru Gordan Jandroković izjavio je u utorak navečer da je uže vodstvo te stranke razgovaralo o odlasku glavnoga tajnika HDZ-a Milijana Brkića iz Hrvatskoga sabora koji, kako je rekao, puno vremena provodi na terenu s članovima HDZ-a te je i sam Brkić odlučio da iziđe iz Sabora.

U jučerašnjem Dnevniku 3 HTV-a Jandroković je, na pitanje ‘miče li predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko iz Hrvatskoga sabora glavnoga tajnika stranke Milijana Brkića kako su jučer objavili neki mediji‘, odgovorio kako to nije istina, te kako je najvjerojatnije da će Brkić otići iz Sabora iako o tome još nije donesena službena odluka.

Prema pisanju medija, glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića sumnjiči se da je plagirao svoj diplomski rad na Visokoj policijskoj školi. Jandroković je potvrdio da se na "užem vodstvu razgovaralo o tome da Brkić, kao glavni tajnik stranke koji puno vremena provodi među članstvom HDZ-a, iziđe iz Sabora", dodajući kako je to i Brkićeva odluka, tako da se, istaknuo je, ne radi ni o kakvoj kazni, nego o vrlo poštenom odnosu Brkića prema stranci i njegovoj želji da se u potpunosti posveti stranačkom radu.

Na pitanje tko će umjesto Brkića ući u Sabor, Jandroković je odgovorio kako to još nije definirano. Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković govorio je u Dnevniku 3 HTV-a i o razlozima zbog kojih je HDZ danas napustio sjednicu Hrvatskoga sabora rekavši da se radi o ponižavajućem odnosu Vlade prema Saboru te da HDZ nije bio zadovoljan načinom na koji je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko vodio sjednicu.

14. travanj 2024 15:48