Hrvatska
StoryEditor

Milijun kuna za pomoć područjima pogođenim poplavama

27. Svibanj 2014.
Piše:
lider.media

Uz uključenje u inicijativu koju su pokrenuli hrvatski Crveni križ i Caritas te korporativni i veliki osobni angažman svojih zaposlenika Hypo Alpe-Adria-Banka donirat će putem Crvenog križa milijun kuna za pomoć osobama pogođenim poplavama.

Uz donaciju Banka je u vidu moratorija, reprograma i vođenja računa osigurala poseban tretman klijenata s prebivalištem u poplavama zahvaćenim mjestima. Sve što klijenti trebaju jest do 30. lipnja podnijeti zahtjev za posebnim tretmanom, pri čemu stječu pravo i na retroaktivnu provedbu moratorija za anuitete koji dospijevaju 31. svibnja.

Svim klijentima koji žive u stradalim područjima Banka je, na rok od 12 mjeseci, omogućila moratorij na sve vrste kredita u otplati, uključujući reprograme, te ih oslobodila naknade za provedbu moratorija i naknade za produljenje roka otplate. Klijentima se za vrijeme trajanja moratorija također neće obračunavati ni naplaćivati kamate na kredit.

Usto će Banka svim klijentima osigurati i kredit za reprogram duga po charge i revolving karticama te tekućem računu, u iznosu do 30.000 kuna i s rokom otplate do 5 godina. Moratorij je na rok do 12 mjeseci bez naknade za provedbu moratorija te bez obračuna i naplate kamate za vrijeme trajanja moratorija.

Svi klijenti s posebnim tretmanom na razdoblje do šest mjeseci oslobođeni su i plaćanja naknade za vođenje tekućih i žiro računa kao i paketa računa. Banka je također na sebe preuzela i podmirenje svih troškova ovjere dokumentacije kod javnog bilježnika.

„Za regiju Slavoniju i Baranju smo posebno poslovno, ali prije svega osobno vezani te smatramo svojom moralnom, ali prije svega ljudskom obvezom pomoći lokalnim zajednicama, našim kolegama, prijateljima, klijentima, našim sugrađanima i susjedima. Pogotovo sada kada im je pomoć najpotrebnija. S njima suosjećamo i njihovu tragediju proživljavamo kao svoju, a ovom donacijom i posebnim tretmanom želimo im poručiti da smo uz njih. Istodobno zahvaljujem i našim brojnim klijentima i partnerima koji su se s nama uključili u humanitarnu akciju i koji su spremno sudjelovali u prikupljanju pomoći“, izjavila je Tea Martinčić, zamjenica predsjednika Uprave.

Zaposlenici banke privatno su se iznimno angažirali oko pomoći pogođenim područjima te su diljem Hrvatske, osim privatnih novčanih donacija, organizirali prikupljanje materijalne koju su osobno dostavili u sabirne centre u Županji, Vinkovcima i Račinovcima.

Već ranije banka se odrekla svih naknada na donacijske uplate građana u svrhu pomoći poplavljenim područjima.

06. svibanj 2024 13:01