Hrvatska
StoryEditor

Milinović opovrgnuo optužbe, Kosor kaže da nije dobila ni lipe

24. Travanj 2012.
Piše:
liderhrt

Zamjenik predsjednice HDZ-a i bivši ministar zdravstva Darko Milinović opovrgnuo je da je dobivao bilo kakvu naknadu iz HDZ-ove stranačke blagajne.

Njegova je to reakcija na svjedočenje bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević na suđenju u slučaju Fimi medija. - Nije istina da sam dobivao bilo kakvu naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10 tisuća kuna. Istina je, kao što sam informirao hrvatsku javnost na tiskovnoj konferenciji prije godinu i pol dana, da sam u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzmem donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju. O tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje, kao i brojni svjedoci - istaknuo je Milinović. 

Podsjećamo, prema istražnim iskazima bivše HDZ-ove blagajnice, pročitanima danas na zagrebačkom Županijskom sudu, novcem iz stranačkih crnih fondova koristio se niz stranačkih dužnosnika. Najveću mjesečnu naknadu navodno je, prema nalogu bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, dobivao bivši ministar zdravstva Darko Milinović. Na današnje svjedočenje bivše blagajnice Pavošević reagirala je i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

- Vjerujem da će istina ipak na kraju izaći na vidjelo, da oni koji moraju odgovarati, ako je bilo sve onako kako bivša blagajnica stranke sada govori, i odgovaraju, ali sam isto tako jako za to da nitko od nas koji nismo primili ni lipe, ni kune, ne strada - izjavila je Kosor na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Na upit novinara kako komentira izjavu Pavošević da je i njezina kampanja iz 2005., kada je bila HDZ-ov predsjednički kandidat, bila financirana iz crnih fondova, Kosor je istaknula i da je njezinu kampanju financirao HDZ te da nije imala ni jednog razloga posumnjati kako se ona financirala. Izvijestila je da je od Državnog izbornog povjerenstva za kampanju i osvojeni drugi krug dobila milijun kuna na svoj osobni račun, te da je taj novac, iako je njoj pripadao, podijelila u dobrotvorne svrhe.

27. travanj 2024 05:33