Hrvatska
StoryEditor

Miljenić: Ugled nam je bolji nego ikad

25. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

- Naša pozicija osim ovog roka je ista, ovdje nema pobijeđenih ni pobjednika - kazao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić u Dnevniku HRT-a o dogovoru Vlade i Bruxellesa prema kojem će se od 1. siječnja 2014. europski uhidbeni nalog primjenjivati i za zločine počinjene prije 2002.

-Naš ugled nije narušen jer se cijeni onoga tko zna što hoće i zna se izboriti za to - uvjeren je Miljenić koji se danas sastao s Viviane Reding.Čitav niz pitanja će se tako riješiti uspješno, tvrdi ministar te naglašava da smo prošli kroz ‘jednu vrlo dobru stvar kao ravnopravni‘.

- Moglo je i drugačije, nije trebalo ići u verbalno zaoštravanje - kaže Miljenić koji misli da nam je ugled ‘bolji nego ikad‘.

Pošalje li Merkel zahtjev za izručenjem Perkovića, to će odlučiti sud i Miljenić odbija komentirati ‘pojedinačne slučajeve‘.-Uskladit će se ova jedna sporna točka koja se tiče roka, ali mi Ustav mijenjamo zbog sebe - zaključio je Miljenić.

- Mi smo otvorili pitanje kojim se nitko nije želio baviti 20 godina. Ova situacija je iznjedrila upravo to - naše suočavanje sa zločinima. Uvjeren sam da će Ustav biti promijenjen odmah, jer ne mogu zamisliti da bilo tko u hrvatskom Saboru glasao da se ne procesuira primjerice ubojica djece - poručio je ministar.

‘Lex Perković‘ Vlada će promijeniti na sutrašnjoj sjednici.

04. svibanj 2024 18:29