Hrvatska
StoryEditor

Ministar Komadina dao ostavku na užem kabinetu Vlade

04. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Na sjednici užeg kabineta Vlade ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, podnio je ostavku na tu funkciju. Kako doznajemo razlog su zdravstveni problemi.

O tome se spekuliralo danima, a navodno je okidač bila odluka da se ne ide u izgradnju ceste Rijeka-Žuta Lokva, koje je Komadina veliki zagovornik. Prije par dana premijer Zoran Milanović rekao je kako taj projekt nije prometno i financijski najrealniji. Također, ministar Linić je jučer na upit o ulaganjima u cestogradnju i je li prioritetan projekt autoceste Žuta Lokva-Rijeka, kazao kako pravac Žuta Lokva - Rijeka uopće nije bitan. Je li uistinu na tome sve puklo, nije još uvijek poznato.

Komadina je prije dolaska u Vladu pripremao ovaj projekt. Nedavno se vratio sa gotovo jednomjesečnog oporavka, a na bolovanju je završio zbog iscrpljenosti i čira. Čini se da Komadina nije uspio pronaći način funkcioniranja u zahtjevnom resoru koji je nasljedio od Božidara Kamlete. Navodno je Komadina u teškom zdravstvenom stanju, ali će aktivirati mandat u Saboru. Kao potencijalni nasljednik ministra prometa navodi se župan krapinsko-zagorski Siniša Hajdaš Dončić, no još nema službenih informacija. Premijer bi se trebao uskoro obratiti javnosti. 

19. travanj 2024 12:25