Hrvatska
StoryEditor

Ministar turizma podnio ostavku, IDS izlazi iz Vlade?

09. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Premijer Zoran Milanović, nakon razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem prihvatio je njegovu ostavku - navodi se u kratkom priopćenju Vlade.

- Nakon razgovora s ministrom Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je ostavku ministra turizma - stoji u priopćenju Vlade. Na stranicama Vlade  stoji kako je koalicija postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti.

- Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma - poručili su iz Vlade. 

Prema informacijama tportala predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) sazvalo je za danas poslijepodne izvanrednu sjednicu u Puli na kojoj bi, prema neslužbenim informacijama, trebali raspravljati o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije. Po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je izvanredna konferencija za novinare. 

Veljko Ostojić podnio je ostavku nakon što su mediji objavili da je upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije, te da je njegova šogorica navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila ‘na ruke‘ više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi oštetivši tako državni proračun.

27. travanj 2024 15:45