Hrvatska
StoryEditor

Ministarstvo pritisnulo lokalnu samoupravu zbog legalizacije

27. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja uputilo je krajem prošlog tjedna dopis županijama i gradovima kojim se podsjeća na obvezu da dostave plan rješavanja zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

Naime, tijekom kolovoza ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš održala je niz sastanaka s predstavnicima županija i gradova. Oni su se tada obvezali kako će izraditi plan kojim bi se najmanje 80% svih zaprimljenih zahtjeva riješilo do kraja 2015. godine.

Planovi bi trebali sadržavati podatke o broju djelatnika koji rade na rješavanju zahtjeva, eventualnom dodatnom zapošljavanju, te ostale mjere, a u Ministarstvu ih očekuju do 5. rujna. Sve navedeno radi se temeljem Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama.

U Ministarstvu su očito odlučili pritisnuti ‘lokalce‘ budući da su im unaprijed izradili i tablice u kojima traže točno navođenje broja predmeta koji se namjeravaju rješavati i to za svaki od ukupno 28 mjeseci koliko ostaje do krajnjeg roka.

U Ministarstvu upozoravaju kako će se realnost planova vidjeti već nakon prvog mjeseca, pa sugeriraju da budu sačinjeni na realnim osnovama. Ministarstvo će, kako najvljuju, pratiti realizaciju plana i po potrebi intervenirati organiziranjem posebne jedinice koja će rješavati zahtjeve iz onih upravnih odjela koji neće moći samostalno obaviti posao u cijelosti.

20. travanj 2024 04:54