02. srpanj 2012.

Ministarstvo turizma dodjeljuje 300 tisuća kuna

Ministarstvo turizma je odabralo 28 projekata u sklopu programa ‘Promocija zanimanja‘ kojim se potiče, promovira i podiže kvaliteta obrazovanja kadrova za ugostiteljstvo i turizam, a za to je ukupno predvidjelo 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Popis odabranih projekata Ministarstvo je objavilo na svojim web stranicama, a sredstva su odobrena srednjim ugostiteljsko-turističkim i ekonomskim školama koja imaju u programu ta zanimanja i to onima čiji su osnivači Grad Zagreb, županije ili Republika Hrvatska. Većina sredstava odobrena je za sufinanciranje troškova natjecanja učenika tih škola u zemlji i inozemstvu, za projekte promocije zanimanja u kojima sudjeluju učenici (prezentacije, izrada suvenira i slično), te za troškove organizacije natjecanja školama domaćinima.

Projektima su odobreni iznosi od 4.750 do 20 tisuća kuna, pri čemu je taj najveći iznos od 20 tisuća kuna dobila splitska Turističko-ugostiteljska škola za međunarodno natjecanje AEHT. Devet škola je dobilo po 15 tisuća kuna, njih 11 po devet tisuća kuna itd. Iz Ministarstva ističu i da je taj obrazovni program treći od ukupno osam u sklopu kojih će ove godine dodijeliti ukupno 32 milijuna kuna bespovratnih potpora kojima je glavni cilj povećanje konkurentnosti hrvatskog turističkog sektora u ovoj godini.