Hrvatska
StoryEditor

Ministri u Kanadu vode 30 domaćih kompanija

09. Travanj 2013.

Kanadsko-hrvatska poslovna mreža (CCBN) u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) i Kanadsko-hrvatskom gospodarskom komorom (CCCC) 25. travnja u Torontu organizira drugo po redu gospodarsko izaslanstvo hrvatskih tvrtki u Kanadu, u kojem će sudjelovati 30 hrvatskih tvrtki i poduzetnika, a koje će predvoditi ministri Ivan Vrdoljak i Gordan Maras te Vesna Trnokop-Tanta, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore.

Prema najavama iz CCBN-a, hrvatsko će gospodarsko izaslanstvo u Torontu sudjelovati na konferenciji pod nazivom ‘Hrvatska: nova ulazna točka na tržište Europske unije‘ u sklopu koje će biti održan niz okruglih stolova i sastanaka s potencijalnim partnerima i investitorima iz Kanade, s kojom je Hrvatska u prošloj godini imala trgovinsku razmjenu od 137,5 milijuna američkih dolara.

Svrha održavanja konferencije je hrvatskim poduzetnicima otvoriti novo tržište i olakšati povezivanje s potencijalnim investitorima u Kanadi, a posebno će se fokusirati na tri, za Hrvatsku izuzetno važna područja, kao što su ICT, turizam i industrija, ističu iz CCBN-a.

Ujedno, održat će se i investicijski forum na kojem će biti predstavljena četiri velika projekta hrvatskih privatnih i javnih poduzeća, a iz CCBN-a navode da su kanadske investitore već zainteresirali projekti Trg pravde, Pašman rivijera i Kupari, kao i projekt monetizacije autocesta.

Cilj ovakvih događanja je omogućiti hrvatskim tvrtkama da otvore nove poslovne prilike u Kanadi, upoznaju način poslovanja i ostvare izravne kontakte s kanadskim tvrtkama te si na taj način omoguće lakše i otvorenije međusobno poslovanje i olakšaju plasman proizvoda i usluga na tržište koje ima više od 34 milijuna stanovnika.

Osim uspostave kontakata s potencijalnim investitorima i partnerima iz Kanade cilj ovog gospodarskog izaslanstva je zaključiti barem jedan veliki projekt i pronaći partnera za njegovu realizaciju u Hrvatskoj, ističu iz Kanadsko-hrvatske poslovne mreže.

Ta je mreža osnovana 2010. godine s ciljem poboljšanja i jačanja odnosa između hrvatskih i kanadskih poduzetnika, kroz poticanje razvijanja čvršćih poslovnih i trgovinskih veza Kanade i Hrvatske, bolje razumijevanje gospodarske klime, poslovne filozofije i trendova u obje zemlje, bolja međusobna razmjena znanja, tehnologija i ideja, promicanje zajedničkih iskustava.

19. travanj 2024 14:18