Hrvatska
StoryEditor

Mirela Holy napustila SDP

21. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Mirela Holy napustila je SDP nakon što je danas donesen Zakon o zaštiti prirode na koji je ona imala niz primjedbi i tvrdila je da će napustiti stranku.

Izašla je iz stranke i jer će Sabor odbiti njene amandmane na Zakon o prirodi, odnosno osnivanje nacionalne parkovne agencije. Holy je već obavijestila stranku o svojoj odluci. Kako taj amandman ministar Zmajlović nije prihvatio Holy ga povukla tako da se o njemu ne mora glasovati u Saboru jer ne želi dovesti u neugodnu situaciju kolege iz SDP-a. Ministar Mihael Zmajlović potvrdio je kako ih je Holy mailovima izvjestila da napušta SDP.

- Žao mi je što je Mirela donjela takvu odluku. Prevladala je njezina tvrdoglavost, a ne zdrav razum, tvrdi Zmajlović koji je ponovio kako su njezine izjave o tome kako je ne osnivanje parkovne agencije znak da je iznevjeren plan 21 te je dodao kako su njenzine izjave - manipulacije. Potvrdila je kako je obavijest o izlasku iz stranke poslala Zoranu Milanoviću.

- U mailu sam mu objasnila kako izlazim iz stranke jer ne poštujemo politike na kojima smo dobili izbore, u ovom konkretnom slučaju politiku zaštite okoliša, rekla je Holy koja tvrdi kako joj je Milanović rekao da mu je žao što napušta SDP.

Najavila je da će kao nezavisna zastupnica i dalje podržavati prijedloge koji dolaze iz Vlade, a koji su u skladu sa Planom 21. Otkrila je kako se na definitivni izlazak iz SDP-a odlučila nakon što ministar zaštite okoliša na jučerašnjem radnom ručku nije bio spreman pristati na kompromis koji je nudila, a taj je da se u Zakon ugradi obveza osnivanja nacionalne parkovne agencije do 2015. godine.

19. travanj 2024 08:54