Hrvatska
StoryEditor

Mladen Fogec i dalje predsjednik Udruženja stranih ulagača

01. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i dosadašnji predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council - FIC), izabran je za novog predsjednika udruženja na izbornoj skupštini s mandatom do 2018. godine. Na čelu Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec će nastaviti raditi na unapređenju ulagačke klime u Hrvatskoj i jačanju suradnje s državnim tijelima, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranju čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište.

Za nove potpredsjednike Udruženja izabrani su Zoltán Áldott, predsjednik uprave INA-e i Viktor Pavlinić, član Uprave i glavni financijski direktor Tele2 d.o.o. Uz njih kao novi članovi Upravnog odbora izabrani su Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. i Marijana Bubalo, Direktorica korporativnih poslova Philip Morris Zagreb d.o.o. Na Skupštini su predstavljeni i novi članovi Udruženja, tvrtke: Raiffeisenbank Austria d.d., Triglav osiguranje d.d., SGS Adriatica d.o.o., TMF Croatia d.o.o., PricewaterhouseCoopers d.o.o. i KPMG Croatia d.o.o.

Rad Udruženja u protekloj godini predstavio je glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem najavio i održavanje velikog skupa o direktnim stranim ulaganjima koji će se održati u lipnju ove godine u suradnji Udruženja stranih ulagača i veleposlanstava najkonkurentnijih zemalja svijeta, sve s ciljem predstavljanja najboljih svjetskih praksi na području privlačenja direktnih stranih ulaganja.

Na Skupštini Udruženja raspravljalo se i o planovima ulaganja članica od kojih se posebno izdvaja planirano ulaganje INA-e u postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji Rijeka, a čija je vrijednost procijenjena na 400 milijuna dolara. Ova investicija bila bi jedna od najvećih u povijesti Hrvatske i ujedno najveća Inina investicija do sada, a čija će realizacija uvelike ovisiti o stateškom partnerstvu s Vladom Republike Hrvatske, stabilnom i predvidljivom regulatornom okviru te o efikasnosti tijela državne uprave.

 

19. travanj 2024 11:04