Hrvatska
StoryEditor

Mlinar, Rajić i Krpina pred sucem istrage

23. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Trojica muškaraca uhićena u Zagrebu zbog kupovanja informacija iz tajnih istraga ispitana su sinoć u USKOK-u, a jutros će pred suca istrage.

Kako doznaje HRT, uhićeni su poduzetnik Igor Mlinar, Vlado Rajić, kum Vinka Žuljevića Klice te Rudolf Krpina. Osumnjičenoj trojici informacije su prodavala dvojica ranije uhićenih djelatnika policijskog USKOK-a Marko Svalina i Vjekoslav Drnić.

Neslužbeno se doznaje da se neki od uhićenih dovode u vezu s umirovljenim časnikom HVO-a Vinkom Žuljevićem zvanim Klica, kojega se u medijima često povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom. Žuljević je javnosti postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova, u kojem je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi.

Svalina i Drnić USKOK-u su prijavljeni 28. rujna zbog počinjenja više kaznenih djela protiv službene dužnosti. Prema pisanju medija, istrage iz kojih su Svalina i Drnić odavali tajne podatke bile su među najtajnijim i najosjetljivijim slučajevima u području gospodarskog kriminaliteta. Neki od postupaka koji su ugroženi njihovim odavanjem podataka navodno su vođeni protiv osoba koje USKOK smatra nositeljima organiziranog kriminala u državi.

06. svibanj 2024 05:10