Hrvatska
StoryEditor

Morat ćemo ponovo povećati cijene participacije i dopunskog osiguranja

16. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Razmišljamo o povećanju cijena participacija i dopunskog osiguranja, potvrdio je Rajko Ostojić gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV.

Ostojić je najavio nove namete građanima u zdravstvu kako bi se pokrio minus koji je lani narastao za novih milijardu kuna, prenosi Zagrebancija.com.

- Ozbiljno razmišljamo, gotovo sam uvjeren da moramo povećati trenutne participacije od 10 kuna, ali i cijene polica dopunskog osiguranja. Došlo je vrijeme da se to mora napraviti, peta je godina recesije i moramo i na ovaj način uštedjeti u bolničkom sustavu. Razmišljamo da to sve vratimo na staro kako je prije bilo - najavio je ministar zdravlja Rajko Ostojić.Komentirajući preporuku HZZO-a o prepisivanju najjeftinijih generičkih lijekova za pacijente Ostojić je rekao da postoji temeljna presunkcija kako ta odluka nije dobra.

- Moji pravnici su mi jasno rekli da postoje neke zakonske i podzakonske kontradikcije, u smislu tržišnog natjecanja i ostalog. Jesu li u pravu pokazat će inspekcijski nadzor nad HZZO-om čije rezultate očekujem idući tjedan - kazao je Ostojić.

Moguću privatizaciju Gradske ljekarne od strane Zagrebačkog holdinga ocijenio je nezakonitom po modelu koji su Slobodan Ljubičić i Milan Bandić zamislili, ali je i najavio inspekciju i nadzor u Ljekarne zbog kršenja Zakona o zdravstvenim ustanovama.

28. travanj 2024 03:00