Korona i biznis
27. studeni 2015.

MOST do 30. studenog očekuje očitovanje SDP-a i HDZ-a o prijedlozima reforme

lider.media
lider.media

Nakon održanih pregovora s HDZ-om i SDP-om, na kojima su prezentirane jasne smjernice za nužne reforme, Most nezavisnih lista sada od te dvije stranke očekuje službeno pisano očitovanje na iznesene prijedloge, a krajnji rok za očitovanje je ponedjeljak, 30. studenoga, priopćeno je u petak iz Mosta.

- Dostavljeni su pisani prijedlozi u tabličnom obliku  po stavkama. Za svaku stavku očekuje se odgovor – da ili ne s obrazloženjem ili drugim prijedlogom.  Krajnji rok za službeno očitovanje jest ponedjeljak, 30. studenoga. U razdoblju pregovora, Most nezavisnih lista sastao se s nizom stručnjaka kako bi pripremio kvalitetan  prijedlog reformi. Unatoč neviđenom pritisku i neprestanom propitivanju kredibiliteta, Most je održao obećanje dano svojim biračima te i dalje inzistira na promjenama koje su nužne za oporavak Hrvatske - poručuju iz Mosta.

Kako prenose mediji, u nastavku priopćenja čelnik MOST-a Božo Petrov osvrnuo se na dosadašnju praksu vladanja državom.

- Potpuno smo svjesni težine procesa koji smo pokrenuli, a koji propituje dugogodišnju praksu vladanja  koja nije bila usmjerena boljitku Hrvatske već partikularnim interesima. Mi smo obavili svoj dio posla, prezentirali smo program i reforme i sada je potez na HDZ-u i SDP-u. Od njih čekamo službeno pisano očitovanje - izjavio je čelnik Mosta Božo Petrov.

Dodao je da nakon što dobiju povratnu informaciju od SDP-a i HDZ-a, slijede koraci o kojima će obavijestiti javnost.