Hrvatska
StoryEditor

Mrsić: Iduće godine ne očekujemo znatno smanjivanje nezaposlenosti

04. Studeni 2013.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izjavio je danas u Osijeku kako se iduće godine očekuje blagi porast BDP-a, ali to još neće biti dovoljno za znatno smanjivanje broja nezaposlenih.

Tijekom posjeta 6. sajmu poslova Mrsić je na novinarsko pitanje kada se očekuje završetak krize odgovorio kako je sigurno da se povećanje broja zaposlenih i pad broja nezaposlenih može očekivati kada rast BDP-a premaši dva posto.

Podsjetio je kako je iz državnog proračuna ove godine u mjere aktivne politike zapošljavanja uloženo oko pola milijarde kuna, što će se i nastaviti jer su to, kako je rekao, "mjere koje se primjenjuju u vrijeme krize, kada se ne otvaraju radna mjesta".

Hrvatska mora zaposliti više od dva milijuna ljudi, i to je cilj do 2020. godine, a sve što sada predviđamo u sustavima obrazovanja i poticanja zapošljavanja mora ići k tom cilju, poručio je ministar Mrsić.

Ocijenio je kako je potrebna bolja povezanost obrazovnog sustava i tržišta jer se u Hrvatskoj moraju početi obrazovati ljudi za tržište rada, a ne za zavod za zapošljavanje.

19. travanj 2024 12:45