Hrvatska
StoryEditor

‘Mrsić nam je poručio da imamo peh što nam je on ministar‘

17. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Radnički sindikat HZMO-a zatražio je danas smjenu ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića nakon što je ovaj kazao kako upravo u HZMO-u primaju dodatak na plaću koji nitko drugo nema.

-Istina je da samo radnici u HZMO od prosinca 2012, ne primaju dodatak na staž ( 4, 8 i 10% ) a koji primaju svi radnici u javnim i državnim službama. Ostalo je laž. Da je tome tako, dovoljno je pročitati kolektivne ugovore i to posebno članak 67. Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, članak 59. Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi, članak 13. Granskog kolektivnog ugovora za zaposlenike u ustanovama kulture, članak 3. Sporazuma o dodacima na plaću u obrazovanju i znanosti, članak 3. Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova, dodataka za uvjete rada u Poreznoj upravi.-poručuju iz sindikata.

Kažu kako su u tijeku pregovora o Kolektivnom ugovoru za HZMO u prosincu 2012, upoznali ministra Mrsića sa sadržajem navedenih Kolektivnih ugovora i Uredbi, na što je on odgovorio da ‘imaju peh što im je on ministar‘.  

-Ministar svjesno obmanjuje javnost iznoseći laži, zato i dalje tražimo njegovu ostavku-zaključili su .

06. svibanj 2024 05:05