Hrvatska
StoryEditor

Mudrinić: Javni sektor i dalje nije restrukturiran

07. Svibanj 2013.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić ocijenio je danas da je privatni sektor iznio većinu tereta krize te smanjio broj zaposlenih i veličinu angažiranog kapitala jer uvjeti poslovanja nisu dovoljno dobri za investicije.

Javni sektor i dalje nije restrukturiran i nisu provedene potrebne reforme, a bez toga je teško stvoriti uvjete za investicije, izjavio je Mudrinić u stanci završnog predstavljanja vladinih mjera za poticanje investicija Proinvesta.

Treba potaknuti Vladu da nastavi sa započetim aktivnostima olakšavanja poslovanja i da pojača napore u stvaranju uvjeta u kojima je moguće investirati, privući kapital i ostvariti ekonomski zaokret, smatra Mudrinić.

Kaže da su neke od zapreka maknute, ali da su uvjeti poslovanja za privatni sektor i dalje složeni zbog brojnih neporeznih nameta, ukupnog poreznog opterećenja koje je visoko, te birokratskih prepreka investicijama.

Ipak, HUP pozdravlja što Vlada konačno jasno iznosi sastavnice ekonomske politike koju želi voditi, kaže Mudrinić.

Stoga današnji događaj ocjenjuje važnim događajem koji ima smisao i svrhu.

Mudrinić zagovara hitnu provedbu reformi javnog sektora u što kraćem roku.

Ocjenjuje da među gospodarstvenicima postoji nada i optimizam, međutim, kaže da nedostaje vizija ukupnog društvenog razvitka, kao i sektorske strategije.

Svi čekaju signal i zaokret, a on bi mogao nastupiti ulaskom Hrvatske u EU, smatra Mudrinić. To bi mogao biti okidač koji je pred nama, dodao je.

19. travanj 2024 14:10