Hrvatska
StoryEditor

Na čelu HEP-a Granić ili Kovačević?

23. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Prema informacijama Jutarnjeg lista Dragač Kovačević, predsjednik Uprave Janafa te Goran Granić, direktor instituta ‘Hrvoje Požar‘ najizgledniji su kandidati za fotelju direktora HEP-a.

Informaciju je dnevni list dobio iz SDP-a pa njezinu realizaciju treba uzeti s rezervom jer je odluka o direktoru Hrvatske elektroprivrede isključivo pravo HNS-a.

No, za sada još uvijek neformalni prijedlog sugerira drastičnu promjenu razmišljanja u SDP-u o Draganu Kovačeviću. Još prije dva mjeseca Milanović je ozbiljno razmišljao o njegovoj smjeni, a sada je njegovo ime u optjecaju za vodeću poziciju u HEP-u.Što se tiče HNS-a, njihov kandidat za budućeg šefa HEP-a donedavno je bio Josip Budimir, glavni ekonomski strateg HSLS-a. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak cijeni ga kao stručnjaka i bio ga je spreman predložiti užem Vladinu kabinetu, ali Milanović je odbio Budimira - i tako je došlo do pat-pozicije.Potencijalni kandidat je i Goran Granić, koji je između 2000. i 2003. godine bio prvi suradnik tadašnjem premijeru Ivici Račanu, a nakon povlačenja iz aktivne politike postao direktor Instituta ‘Hrvoje Požar‘.Granić je zagovornik strategije prema kojoj bi mirovinski fondovi trebali preuzeti HEP-ovu prijenosnu i distribucijsku mrežu jer se radi o niskorizičnoj djelatnosti sa zajamčenim prinosima. Prema našim informacijama, Granić je sklon toj poziciji.Visoki dužnosnik HNS-a, od kojega je list zatražio potvrdu priče o Draganu Kovačeviću, decidirano je izjavio kako u stranci nisu dobili taj prijedlog. Štoviše, djelovao je prilično iznenađeno:- Nisam siguran koliko je to realno kada se uzme u obzir nedavni napad premijera Zorana Milanovića na Kovačevića. Osim toga, Janaf je najuspješnije javno poduzeće u državi i ne vidim zašto bismo ga prepuštali – rekao je izvor.

24. travanj 2024 08:39