Hrvatska
StoryEditor

Na karlovačkim Danima piva očekuju više od 120.000 posjetitelja

30. Kolovoz 2013.

Svečanom povorkom koja večeras kreće s Trga bana Jelačića do Sportsko-rekreacijskog Korana večeras će biti otvoreni 27. Dani piva u Karlovcu. Njihovu tradiciju kao značajan doprinos razvoju kontinentalnog turizma u Hrvatskoj pozitivno ocijenio i Ivan Arambašić, pomoćnik direktorice Hrvatske turističke zajednice za razvoj ponude i upravljanje destinacijom.

S obzirom da su, prema službenoj procjeni Policijske uprave karlovačke, prošlogodišnji Dani piva s oko 120 tisuća posjetitelja zabilježili pad u odnosu ranije godine, Tihana Bakarić, direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca očekuje zbog veće raznovrsnosti programa i neke novosti, te porast broja posjetitelja.

Jedna od novosti je uvođenje zemlje partnera na Danima piva, a prva u tom svojstvu ove godine nastupa Makedonija, čija je veleposlanica u RH Daniela Karagozoska najavila bogat program kulturno-umjetnički program folkloraša iz općine Rosoman kraj Kavadaraca, bogatu gastronomsku ponudu pojačanu i prezentacijom piva Pivarnice Prilep.

U ponudi piva na 60-tak točionika raspodijeljenih na 15 ugostiteljskih lokacija, te samostalnim mjestima, uz domaćina Karlovačku pivovaru sudjelovat će još osam pivovara: Zagrebačka, Karlsberg, Ličanka, Buzetska i novopokrenuta Bujska pivovara iz Hrvatske, te Laško iz Slovenije, Pivovarna Prilep iz Makedonije i crnogorska Trebjesa iz Nikšića.

Karlovačka pivovara za ovu prigodu, kazao je predsjednik Uprave Alexander Gerschbacher, pripremila je posebnu ponudu točenog crnog piva. Kao posebnu novost Gerchbacher je naglasio uvođenje posebne narukvice za posjetitelje, kakve su uobičajene na open-air festivalima, s natpisom „18+“. Riječ je o inicijativi provedbe odgovorne konzumacije piva kao alkoholnog pića, te prevencije prodaje alkoholnih pića maloljetnicima.

U sklopu doprinosa sigurnosti na cestama, kao dodatnu pogodnost za pivopije iz Karlovca i šire okolice, osiguran je i besplatan autobusni prijevoz na Dane piva i s njih.

Za razliku od prošlih godina, kada se na početku znalo s kolikim se proračunom ide u organizaciju Dana piva, direktorica TZ-a Tihana Bakarić kazala je da ove godine ne može u javnost u ovoj fazi iznositi te podatke, što zbog navodne tajnosti podatka iz ugovora s Karlovačkom pivovarom kao generalnim sponzorom, što zbog mogućnosti naknadnog prihoda od nekog od ugostitelja ili sudionika, pa će konačan račun dobiti i gubitka predočiti po završetku Dana piva.

Tek za usporedbu, prošlogodišnji Dani piva iskazali su dobit od oko 9,5 tisuća kuna, koju su ostvarili s budžetom od nešto iznad 1,5 milijuna kuna.

25. travanj 2024 18:29