Hrvatska
StoryEditor

Na koji način osnažiti položaj žena u gospodarstvu?

03. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Londonska središnjica Europske banke za obnovu i razvoj i Hrvatska udruga poslodavaca organiziraju međunarodnu konferenciju: „Osnaživanje žena u gospodarstvu“ koja će se održati 5. ožujka 2015., u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca u Zagrebu.

Cilj konferencije je osnažiti položaja žena u gospodarstvu kroz iznošenje prijedloga konkretnih rješenja kojima bi se stvorilo poticajno okruženje za razvoj poduzetništva po uzoru na dobre primjere iz Hrvatske, Velike Britanije, Austrije i susjednih zemalja. Mnogobrojni međunarodni primjeri pokazali su da snažnije uključivanje žena u poduzetništvo doprinosi većoj zaposlenosti i oživljavanju gospodarskog rasta. Tijekom konferencije bit će prezentirani programi podrške koji su dostupni ženama poduzetnicama na državnoj razini te će se raspravljati o ulozi žena u upravnim i nadzornim odborima tvrtki.

Domaćini zagrebačke konferencije bit će Betsy Nelson, potpredsjednica EBRD-a, Velika Britanija, Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Na konferenciji će sudjelovati neki od najuglednijih predstavnika hrvatskog i međunarodnog poslovnog svijeta. Uz domaćine i Gordana Marasa, ministra poduzetništva i obrta, na konferenciji će sudjelovati: Malin Holmberg, glavna izvršna direktorica, Tele2 d.o.o., Melanie Seier Larsen, ravnateljica The Boston Consulting Group, predsjednica sekcije žena menadžera u Udruzi menadžera Slovenije; Ivica Mudrinić, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost Hrvatske i član Nadzornog odbora Mercator d.d., Michael Müller, predsjednik Uprave, Raiffeisen Bank Austria d.d., Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica za strategijske poslovne grupe i marketing, Agrokor d.d., Mladen Pejković, stariji izvršni direktor za poslovno planiranje, strategiju i IT Atlantic Grupe.. Svoja iskustva iznijet će i poduzetnice - vlasnice tvrtki Almagea, Biovitalis i Iwash Uwash.

Međunarodna konferencija organizira se u povodu Dana žena te će dan kasnije biti održana i u londonskoj središnjici EBRD-a. Britanskim će se uzvanicima tako prenositi izjave hrvatskih poduzetnica s konferencije u Zagrebu, dok će se zagrebačkim sudionicima tijekom konferencije putem video izjave obratiti predsjednik EBRD-a Sir Suma Chakrabarti.

26. travanj 2024 14:28