Hrvatska
StoryEditor

Nagli rast inozemnih vjenčanja u Hrvatskoj, prednjače Dubrovnik i Istra

23. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Prema pokazateljima i informacijama domaćih turističkih agencija i ostalih pružatelja usluga, broj vjenčanja stranih državljana u Hrvatskoj je rapidno porastao od početka godine.

Riječ je o vjenčanjima stranih državljana u Hrvatskoj, mahom Amerikanaca, Nijemaca, Francuza, Kanađana, Australaca... Lokacijski gledano prednjače Dubrovnik i Istra, dok u manjoj mjeri mladenci iz inozemstva odabiru Zadar, Split te otoke srednjeg Jadrana s naglaskom na Hvar i Korčulu.

Uz turističke usluge te organizacijski segment ponude značajno je porastao i najam vozila u takvim situacijama. Iz agencije Fleet ističu kako je drastično porastao interes i razina najma najluksuznijih vozila. „Uz standardne poslovne najmove najluksuznijih vozila, u posljednjim mjesecima značajno je porastao najam upravo za projekte koje navodite. Primjerice, za jedno nedavno održano vjenčanje mladih amerikanaca održanog na jugu Hrvatske, u najam je otišlo tridesetak najluksuznijih vozila iz naše flote“.

U kontekstu produljenja sezone za kojim domaći turizam vapi, ovakvi i slični segmenti ponude bitni su za ostvarenje čim boljeg turističkog rezultata.

26. travanj 2024 11:54