Hrvatska
StoryEditor

Najavljeni Dani piva u Karlovcu

21. Kolovoz 2014.

28. Dani piva u Karlovcu trajat će od 22. do 31. kolovoza. Anita Tuček, direktorica prodaje tvrtke „Fest“ koja je koncesionar Dana piva, tvrdi kako će „tektonske promjene“ uroditi sasvim novom kvalitetom te manifestacije, no ipak će s najviše novosti dati generalni sponzor Karlovačka pivovara.

Iako su ovi Dani piva prvi u petogodišnjoj koncesiji koju je „Fest“ sklopio s Gradom Karlovcem, ta se tvrtka zapravo niz godina nalazi u pozadini organizacije zabavnoglazbenog dijela Dana piva, uključujući i najam velikih šatora. Prilikom potpisivanja koncesije, u Festu su rekli da neće biti naplate ulaza.

Karlovačka pivovara, kazala je predsjednica Uprave Branka Slaveska, uz ponudu svježeg, nepasteriziranog piva, premijerno će pivoljupcima predstaviti svoje novo pivo Karlovačko Royal s 5,4 posto alkohola i posebnog ukusa uporabom aromatičnog hmelja „spalter select“.

To će pivo pratiti i pivo pod imenom „Kidam“, koje su kao „kućno pivo“ po svom receptu spremili petorica pivara iz Karlovačke pivovare: Kristijan, Ivan, Damir, Antonio i Mislav.

Heineken se pobrinuo da uz paletu Karlovačke pivovare budu prisutni i brendovi Amstel, Desperados, Zywiec Porter i Warka iz Poljske, Skopsko iz Makedonije, Zaječarsko iz Srbije, Newcastle Brown Ale iz Velike Britanije, Krušovice Imperial iz Češke, te Murphy‘s iz Irske.

Kao nastavak politike odgovornog konzumiranja piva i netočenju mlađima od 18 godina, Slaveska je najavila i poticajnu mjeru prikupljanja i recikliranja odbačenih plastičnih čaša u suradnji s komunalnom tvrtkom „Čistoća“.

„Recikliraj i nazdravi“ slogan je za sustav zelenih otoka i kontejnera za recikliranje postavljenih na Danima piva, a zelene patrole svakog će odraslog potrošača koji reciklira 10 praznih plastičnih čaša nagraditi besplatnim pivom.

24. travanj 2024 16:58