05. srpanj 2016.

Nakon 10 godina djelovanja Cammeo posluje u devet gradova, a slijedi zapošljavanje 1000 ljudi

Ivana Tarnaj
Ivana Tarnaj

Tvrtka Cammeo otvorila je nove radne prostore u takozvanoj "Bajaderi", impresivno lijepoj stambeno poslovnoj zgradi na zagrebačkom Bundeku. Za predstavnike ovog taksi prijevoznika bila je to prigoda prezentirati rezultate desetogodišnjeg rada, a među pozvanima je bio i gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon 10 godina na tržištu, tvrtka Cammeo prevezla je preko 50 milijuna putnika, u svoje poslovanje uvela franšizni model i danas su njezini taksiji prisutni u Rijeci, Zagrebu, Osijeku, Varaždinu... Do kraja godine žele zaposliti znatan broj ljudi, a samo u poslijednjih šest mjeseci otvorili su 50 novih radnih mjesta.

- Nakon 10 godina rasta, razvoja, implementacije ideja, konačno smo došli do ove situacije da smo u stanju zaposliti još tisuću novih ljudi. Uveli smo franšizni model. Ljudima koji dođu raditi za nas osiguramo vozilo, kompletno novu navigaciju i garantiramo im uspjeh. Do sada nam se nije dogodilo da je netko ostao bez posla, nakon što je postao dio naše franšize. Osim toga, razvili smo aplikaciju Taxi navigator, prodali ju u Kataru i danas tu aplikaciju koristi 12 tisuća taksi vozača - rekao je Vladimir Minovski, generalni direktor tvrtke koja je prisutna u devet gradova, ima 725 zaposlenih i čijih 230 vozila cirkulira svim većim gradovima u našoj zemlji.

Te je rezultate pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić, koji je prethodno dolasku u Cammeo, povodom Bajrama posjetio džamiju, a potom se uputio pred novinare koji su ga dočekali pitanjem o mogućoj koaliciji sa Zoranom Milanovićem.

- I s crnim vragom, ako je za dobrobit Hrvatske - rekao je Bandić, dodajući parole poput - radom do istrebljenja, odlučnost i okupljanje hrvatske fronte - prepuštajući interpretaciju tih izjava zainteresiranima.

Gradonačelnik je pozdravio napore Cammea da otvaraju nova radna mjesta, ali na pitanja kada će i hoće li Grad Zagreb dozvoliti još koncesija, dao je suzdržan odgovor:

- Nijedna nova koncesija neće se izdati bez konsenzusa svih taksi vozača u Gradu Zagrebu - rekao je Bandić.

Upitan na koji način će postići dogovor oko radnih dozvola za taksiste, kada je, očito riječ o konkurenciji (s jedne strane Taxi Zagreb, s druge Cammeo), gradonačelnik je ocijenio kako je to pitanje glupo, a onome koji ga postavlja poručio da, kada bi razumio što je on upravo rekao, taj bi već pet puta bio gradonačelnikom. Pa ipak, nakon što se pribrao, dao je odgovor kako, što se taksista tiče, podržava stav:

- Tržišna utakmica da, ali zaštita radnih mjesta - bio je jasan Bandić.

Što se, pak, Agencije za tržišno natjecanje tiče, koja je dala svoje preporuke kako urediti pojedina pitanja, vezana uz trenutno prisutne usluge taksi prijevoza u Zagrebu, Bandić je odgovorio kako mu se ‘živo fućka‘ za mišljenje Agencije.

- Drago mi je doći u kolektiv koji u teškoj gospodarskoj situaciji zapošljava ljude - rekao je domaćinu, a ovaj mu zahvalio za podršku koju je pružao Cammeu u poslijednjih 5 godina, koliko je tvrtka prisutna u Zagrebu.